Afvoer bij aluminium naadloze dakgoten

Afvoer ingewerkt in gevel

Aan iedere dakgoot komen er noodzakelijkerwijs afvoerbuizen, maar wat doe je als je dat écht niet graag ziet?
Heel eenvoudig! Je zorgt ervoor dat ze functioneel aanwezig zijn, maar toch niet zichtbaar.
Een aluminium afdekplaat is de ideale oplossing.

Accessoires afvoerbuizen

Vergaarbak in aluminium: standaard uitvoering
Als standaarduitvoering bieden wij 2 modellen aan gepoederlakt in een RALkleur naar keuze. Deze zijn beschikbaar met een tapgat van diameter 80 en 100. Afmetingen zijn respectievelijk (BxLxH) 20cm x 14,5cm x 15cm en 24cm x 16cm x 17cm. Het tapgat is 7 en 8 cm lang.

Siervergaarbak in aluminium

Onze vergaarbakken zijn vervaardigd uit dunwandig aluminium en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. De perfecte afwerking en het sierelement aan de voorzijde zorgen voor een kwalitatieve uitstraling. Bovendien kunnen wij ze u aanbieden in alle RAL kleuren.

Maatwerk in aluminium: siervergaarbak

Wij maken ook vergaarbakken naar de wens van de architect.

Stadsuitlopen in aluminium

Naast de traditionele PVC stadsuitlopen bieden wij u nu ook de mogelijkheid om te opteren voor een stadsuitloop in aluminium gelakt volgens een RAL kleur naar keuze. Met de aluminium stadsuitloop kiest u nu voor een perfecte inpassing van uw hemelwaterafvoer op de gevel. Geen standaard PVC kleur meer, maar een kleur aangepast aan uw gevel. Deze stadsuitlopen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen gelakt worden in alle RAL kleuren. Alle stadsuitlopen zijn maatwerk en worden tig gelast. (AFBEELDING)

Muurdoorvoer in aluminium: gootbakken

Loodvergiftiging is een eeuwenoud probleem. Het is bewezen dat de Romeinen impotent of dement werden door het overvloedig drinken uit loden bekers. Ook wij moeten vandaag de dag vermijden om water te drinken dat met lood in aanraking is geweest. Water lost immers lood op en wij drinken het zonder het te proeven.
Laten we daarom bovenaan beginnen, bij de opvang van het regenwater. Het is gebruikelijk dat gootbakken in lood of zink worden gemaakt. Dat brengt de nodige risico’s met zich mee voor de afzetting van de zware metalen. Alustar brengt daarom een alternatief op de markt, volledig milieuvriendelijk en risicoloos: gootbak in aluminium.
Dit past volledig in de nieuwe Europese richtlijnen om het loodgehalte in het drinkwater terug te brengen. A.R.S. probeert in elk geval hierbij haar steentje bij te brengen, net als vele andere fabrikanten.

Regenwaterafvoer van voorgelakte aluminium

Eindelijk kunt u met de aluminium regenwaterafvoer afstappen van de traditionele zinken of koperen afvoerbuis aan uw gevel. Dankzij de diverse kleuren kunt u de afvoerbuis laten opgaan in de kleur van de gevel of net laten accentueren met een moderne tint.
De afvoerbuizen zijn vervaardigd van voorgelakte 0,7mm aluminium band met eenzelfde kwaliteit en kleur als de goten. De afvoerbuis heeft een gefelste naad.
De waterafvoeren zijn evenwel niet naadloos, maar zijn buizen van 3m met een mof. De verschillende delen worden dus in elkaar geschoven en er komt opnieuw geen laswerk bij kijken. De bijhorende bochten zijn conisch en schuiven dus in de afvoerbuis. Ook hier worden de bochten niet vastgelast aan de afvoerbuis.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren

De ronde regenwaterafvoer is verkrijgbaar in diameter 80, 100 mm en 120 mm.
Voor de vierkante afvoerbuis is het gamma beperkt tot 80×80.

Bevestiging voor afvoerbuizen

De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, voor de afvoeren zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en gepoederlakt in de kleur van de afvoerbuis.
Het achterste gedeelte wordt in de muur bevestigd met pvc-pluggen en draadschroeven of met slagschroeven. Het voorste gedeelte wordt op het achterste geschroefd nadat de buis ertussen werd geplaatst. Alle schroeven zijn roestvrij (inox).

Afstand van de afvoerbuizen

De onderlinge afstand tussen de afvoerbuizen wordt bekomen door de afvoercapaciteit van de goot te delen door de af te voeren hoeveelheid neerslag per lopende meter. Deze af te voeren hoeveelheid wordt bekomen door het dakoppervlak, vermenigvuldigd met 3 (voor België heeft men een regenintensiteit van 3 liters/(min/m²) aangenomen), te delen door de gevellengte.

Doorsnede afvoerbuis

De minimale doorsnede van de afvoerbuizen wordt bepaald rekening houdend met het maximum af te voeren debiet en het aantal afvoerbuizen. Praktisch wordt aangenomen dat men tenminste 1 cm² doorsnede moet hebben per m² horizontale projectie van het betrokken dak. Een minimale doorsnede van 8 cm blijft evenwel aangewezen.

Heeft u hulp nodig bij de keuze naar de juiste aluminium dakgoten?

Vraag dan zeker uw gratis offerte aan!

Aluminium dakgoten Lathouwers & Slangen

Waar kwaliteit van afwerking en vakmanschap elkaar ontmoeten.

Help ons groeien!

Steeds op afspraak tot uw dienst

Waar kan u ons vinden?

© 2017 Microcom BVBA