Kenmerken en voordelen van aluminium

Aluminium is een lichtgewicht binnen de metalen, maar is door het gebruik van verschillende legeringen tegelijkertijd een zeer solide en duurzaam materiaal. Dit maakt dat aluminium zeer bruikbaar is voor uitéénlopende toepassingen, waaronder dakgoten.

Aluminium is van nature uiterst corrosiebestendig door de vorming van een beschermende oxide-laag. Deze corrosiebestendigheid werd nog eens extra verbeterd door de aanvullende oppervlaktebehandelingen van de aluminium band die wordt gebruikt voor het profileren van de dakgoot.

Aluminium is door de lage smelttemperatuur éénvoudig vormbaar en daardoor uiterst gepast voor de productie van naadloze dakgoten. Middels een profielwals of matrijs is het reeds vanaf het basisontwerp mogelijk om vlak bij de vorm van het eindproduct te geraken.

Aluminium laat, ondanks een dikte van 0,007mm, geen enkele smaak of geur door. Het is bovendien een niet toxisch materiaal dat geen zware metalen afzet. Het verzamelde regenwater kan dan ook onmiddelijk zonder problemen in huis of tuin worden gebruikt.

Aluminium is een 100% recycleerbaar metaal. Het recyclageproces gebeurt bovendien zonder enig kwaliteitsverlies. Er is bij de omsmelting tevens maar 5% van de oorspronkelijke energie nodig. Meteen een extra motivatie om voor een aluminium dakgoot te kiezen, vindt u ook niet?

Bij de plaatsing van een traditionele dakgoot, komt de loodgieter of dakwerker komt bij u langs met een aantal lengtes dakgoot variërend van 1m tot 4 à 5 meter. De gootbeugels worden geplaatst, de gootstukken worden in de gootbeugel gelegd en daarna worden alle losse gootstukken aanééngelast. Hoe langer uw dakgoot, hoe meer laswerk en dus ook hoe meer risico’s op lekkende lasnaden.

Hoe gaan wij te werk? Onze installateur komt ter plaatse met een profileermachine in z’n bestel- of vrachtwagen. De dakgoot wordt vervolgens op haar volledige lengte op de werf geprofileerd en dit gemakkelijk tot 25 meter en meer. Dit betekent geen verbindingen en dus ook geen risico op lekkende naden na verloop van tijd, want er zijn geen naden in de volledige lengte van het gootkanaal.

Dit kun je uiteraard niet zeggen van een zinken, koperen of kunststof dakgoot. Hierbij zijn er wel las- of kitverbindingen die vroeg of laat tóch gaan lekken! Deze lasnaden oplappen wordt al vlug een herhalende en dure aangelegenheid zonder definitief verlost te zijn van het probleem. Vermijd dus lasnaden en kies voor een naadloze dakgoot.

De aluminium dakgoot is uiterst corrosiebestendig en bovendien zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde behandeld met een aantal beschermlagen en een laklaag. Deze laklaag is een elastische polyester laklaag die enorm geschikt is voor het koud profileren. Wij kregen van onze leveranciers de nodige garanties op kleurvastheid, hechting en afschilfering.

Zelfs na 30 jaar is er nog lang geen sprake van afschilfering. Dit maakt de goot zelfs bestand tegen zure regen.

Onderhoudsvrij: Geen schilderwerk of poetswerk meerPrijsvriendelijkTijdloos: Past bij elke bouwstijl

Het systeem is volledig roest- en onderhoudsvrij. Door het gebruik van volledig roestvrije onderdelen en de hoogwaardige kleurvaste aluminium band ziet de Alustar dakgoot er na jaren zo goed als nieuw uit zonder gevaarlijk schilderwerk.

Een ander interessant aspect van de aluminium dakgoot is de niet-poreuze structuur van het materiaal. Hierdoor blijven organische resten niet kleven en wordt de goot dan ook minder snel vuil. Ook stroomt het water sneller weg naar de afvoerbuis door het ontbreken van hinderlijke lasnaden in het gootkanaal en wordt vuilophoping vermeden.

Ondanks de dure grondstof kunnen wij u een dakgoot leveren en plaatsen tegen een ongekende prijs/kwaliteitsverhouding. Aluminium als grondstof is ongeveer 60% duurder als zink maar toch blijven de prijzen concurrerend aan zink. De voornaamste reden hiervoor ligt uiteraard in de kern van het systeem, namelijk het profileren ter plaatse zonder laswerk. Dankzij deze snelle productie en een vlotte plaatsing bieden wij u een dakgoot aan met ongekende voordelen aan een gelijke prijs.

Houd daarbij dan nog eens rekening met de kosten die u bespaart voor het dichten van lekkende naden of de kosten voor het schilderen bij een traditionele dakgoot en u weet precies waarom een aluminium naadloze dakgoot uw beste keuze is.

De combinatie van kleuren, maten en bevestigingstechnieken maakt de ALUSTAR aluminium dakgoot geschikt voor elke bouwstijl, van een traditionele fermette tot een moderne loft.

De keuze uit 15 kleuren toont meteen aan dat je aan elke dakgoot een apart accent kunt geven. Ofwel laat je de dakgoot uit het oog springen met een contrasterend kleur, ofwel kies je een kleur uit ons pallet overeenkomstig het kleur van de dakpannen. De interessante imitatiekleuren zijn koper, – zink- en bronskleur. De goot kent alle voordelen van de aluminium dakgoot en heeft het uitzicht van koper of zink.

Diverse kleuren beschikbaar

De aluminium dakgoot is beschikbaar in wel 20 kleuren zodat iedere woning of gebouw een andere look kan gegeven worden. U kunt de aluminium dakgoten combineren met de kleur van het dak of het schrijnwerk, of net niet.

Meer info over aluminium dakgoten

Op de pagina realisaties kunt u alvast een aantal realisaties van aluminium dakgoten bestuderen.
U kan ook nu een offerte aanvragen of contact opnemen voor meer info over aluminium dakgoten.

Aluminium dakgoten Lathouwers & Slangen

Waar kwaliteit van afwerking en vakmanschap elkaar ontmoeten.

Help ons groeien!

Steeds op afspraak tot uw dienst

Waar kan u ons vinden?

© 2017 Microcom BVBA